© Fotograf: Robin Skjoldborg
Teatret ved Sorte Hest
Vesterbrogade 150
1620 København V
Danmark
Hjemmeside: http://www.sortehest.com/
CVR-nr: 85153412
Selskabsform: Selvejende Institution
Momsregistreret: Ja
Egen scenedrift: Ja

Scener
Teatret ved Sorte Hest

Historie
Grundlagt: 01-01-1979
Kunstnerisk ledelse: Maria Walbom Vinterberg
Administrativ ledelse: Maria Walbom Vinterberg

Teatret ved Sorte Hest er et af Danmarks første intimteatre og blev grundlagt i 1978 af skuespillerne Brigitte Kolerus og Michael Lindvad samt scenografen Ves Harper. Gennem årene har det været kendt som et progressivt teater, der har udklækket mange af de skuespillere og andre teaterfolk, som fortsat præger dansk teater, film og tv.

Teatret ved Sorte Hests repertoire er båret af kærligheden til det absurde teater, og vi har markeret os stærkt som spydspids for det moderne absurde teater i Danmark. Med originale nyfortolkninger af absurde stykker af bl.a. Samuel Beckett, Eugène Ionesco, Harold Pinter og Line Knutzon har vi gang på gang sat fokus på samtidsrelevante menneskelige problemstillinger i en overrumplende, vedkommende og underholdende scenisk kontekst.

Teatret ved Sorte Hest er ordets teater, og vores repertoire kan desuden bestå af nyere dansk og lejlighedsvist svensk dramatik med en krog i det absurde univers samt nyskabt forfatterskabsteater, der formidler en enkelt forfatters tekstunivers.

En typisk sæson består som oftest af et par egenproduktioner (hestespil) og en række gæstespil samt Godnathistorier til nabolaget, hvor vi hvert forår inviterer lokalområdet på gratis intim scenekunst under åben himmel. Hertil kommer en lang række særarrangementer, såsom oplæsninger, koncerter, storytelling, foredrag, readings, workshops m.v.

Teatret har en sal med plads til 88 gæster og en publikumsfoyer med en fransk teaterbar, hvor der ligeledes afholdes publikumsarrangementer.

Teatret ved Sorte Hest fik i 1992 status som egnsteater og i 1996 som lille storbyteater i Københavns Kommune.


Tilskudsforhold
Teatret ved Sorte Hest modtager statslig tilskud ifølge:
Små storbyteatre (§16a-16b)

Journalnummer i Kulturstyrelsen: SST


Status
Producent af egne stationære produktioner
Arrangør af egne stationære produktioner

SE PRODUKTIONER OG CO-PRODUKTIONER
Tilbage
Vesterbrogade 150,1620 København V
Teatret ved Sorte Hest
Vesterbrogade 150
1620 København V
Scenekunstarkivet gør det lettere at finde frem til viden om teater
Du kan søge i arkivet, slå op i Gyldendals Teaterleksikon eller finde det aktuelle teater på Scenen.dk.
   
Scenen.dk
Find aktuelle teateroplevelser i Danmark på Scenen.dk. Søg efter teater nær dig og find inspiration i artikler og guides.