Teater Katapult
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Danmark
Hjemmeside: http://www.katapult.dk
CVR-nr: 18959682
Selskabsform: Foreninger med begrænset ansvar (F.M.B.A.).
Momsregistreret: Ja
Egen scenedrift: Ja

Scener
Teater Katapult

Historie
Grundlagt: 01-01-1995
Kunstnerisk ledelse: Camilla Munch
Administrativ ledelse: Tonny Mortensen
Gemma Brotherton Ratcliffe (01-09-2015 - 31-07-2017)

På Godsbanen i Århus ligger den lille kulturperle, Teater Katapult. Teater Katapult er Aarhus' progressive teater. Katapult præsenterer et ungt voksent publikum for nærværende og underholdende forestillinger – altid med aktuelt indhold til eftertanke.
Det ikke helt almindelige teater består af tre dele med med mange facetter:

TEATRET er kendt for sin til tider kontroversielle, men altid vedkommende og underholdende samtidsdramatik. Katapults mål er at få teatergængeren til at slå autopiloten fra og forholde sig til sig selv og det samfund, vi alle er en del af! På scenen kan man opleve såvel egne professionelle teaterforestillinger, som håndplukkede gæstespil samt de allerbedste forestillinger fra vækstlagets talentmasse.

AUDIOMOVE er Katapults højtpræmierede og meget roste digitale og interaktive videns- og oplevelsesprodukt som primært tilbydes erhvervslivet, uddannelsessektoren og turistbranchen. AudioMove bygger bro mellem fantasi og virkelighed, og formidler gennem oplevelse. Som oplever bliver du hovedperson i et ”real-time skuespil”, der udfolder sig i dine ører og i dine omgivelser bl.a. vha. ny mobilteknologi udviklet af Alexandra Instituttets Center for Interactive Spaces.

KATAPULT AKADEMIET. Siden 2002 har et af Teater Katapults vigtigste bidrag til det danske kulturliv været udvikling og iscenesættelse af den nye danske samtidsdramatik. Katapult har gennem flere år formået at tiltrække og fastholde mange af de kreative og talentfulde kræfter, der findes inden for den dramatiske virksomhed og ikke mindst fungeret som bindeled mellem dramatikeren og den professionelle scene. Mange, nu professionelle, dramatikere har trådt deres barnesko i Katapults ”udviklingsafdeling”. Og siden 2021 har katapult med støtte fra Region Midt udvidet arbejdet til nye professionelle dramatikere.

Se mere på Katapults hjemmeside og husk: SLÅ AUTOPILOTEN FRA… Det gør vi!
Status
Producent af egne stationære produktioner
Arrangør af egne stationære produktioner
Arrangør af danske turneproduktioner
Arrangør af internationale turneproduktioner

SE PRODUKTIONER OG CO-PRODUKTIONER
Tilbage
Skovgaardsgade 3,8000 Aarhus C
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C
Scenekunstarkivet gør det lettere at finde frem til viden om teater
Du kan søge i arkivet, slå op i Gyldendals Teaterleksikon eller finde det aktuelle teater på Scenen.dk.
   
Scenen.dk
Find aktuelle teateroplevelser i Danmark på Scenen.dk. Søg efter teater nær dig og find inspiration i artikler og guides.